"Painting The Clouds"
Music Mecca CD 2052-2

 

 


CD 1

 CD: Painting The Clouds   Panama (7:14)
Painting The Clouds With Sunshine (5:41)
Beg Your Pardon (5:58)
Bogalusa Strut (5:12)
Pass Me Not O Gentle Saviour (3:06)
Red Wing (5:48)
It's No Secret (5:40)
Beautiful Öland (Beautiful Ohio) (5:52)
Salutation March (5:26)
Royal Telephone (3:49)
Light's Out (3:45)

 

 


CD 3


CD-Anmeldelse

Det ansete tyske jazztidsskrift Jazzpodium anmelder denne CD med Storyville New Orleans Jazzband:

Storyville New Orleans Jazzband: "Painting The Clouds", Music Mecca CD 2052-2

Selv om New Orleans jazzen ikke stiller krav om nogen usædvanlig musikteknisk kunnen, findes der i Europa kun få orkestre der virkelig behersker denne stil perfekt. Næppe noget orkester opnår et så homogent kollektivspil at rytmen slapper helt af og alligevel pulserer og swinger. En undtagelse er her det københavnske Storyville Jazzband under ledelse af banjospilleren Poul Schwaner, hvilket understreges på denne live-optagelse fra en festival på Öland i 1997. Orkestret har en ganske fremragende forståelse af New Orleans jazzen som den i fyrrerne og halvtredserne blev spillet af George Lewis og Bunk Johnson.

En komplet frontlinie med Jeppe Barker, trompet/sang, Kjeld Brandt, klarinet, og Peter Goetz, trombone, sammenkæder umærkeligt solo- og kollektivkorene og giver dermed først og fremmest hymner, rags og marcher et passende melodisk indhold. Bagved står en overmåde dynamisk og alligevel meget fleksibel rytmegruppe bestående af allerede nævnte Poul Schwaner, bassisten Stefan Kärfve, trommeslageren Henning Toxværd, og den overordentlig expressive pianist Andy Finch.

Særlig bemærkelsesværdigt er det at musikerne trods deres forbilleder har udviklet en helt egen stil. Netop gennem denne selvstændighed har de her fundet frem til en så original musik.

Hvis man vil vide mere om orkestret kan man finde flere informationer og en kort smagsprøve på musikken på internetadressen www.storyville.dk.

(Oversat fra tysk original april 1999, sign. Andreas Geyer)