Storyville New Orleans Jazzband er orkestret der på den smukkeste måde viderefører den originale gamle New Orleans spillestil som nu alt for sjældent høres. Orkestret blev dannet af erfarne New Orleans musikere i 1980, og har lige siden udviklet sin stil som er kendt for den typiske "åbne" kollektive improvisation, som giver både plads og luft til den enkelte musiker og det enkelte instrument. Herved har orkestret opnået den unikke spændstighed og lethed i sammenspillet som er kendetegnende for Storyville New Orleans Jazzband.

Hvor traditionel jazz oftest forbindes med stilarter der bedst kan karakteriseres som en forlængelse af den engelske revival fra halvtredserne eller den lettere dixieland stil, har Storyville New Orleans Jazzband valgt at videreudvikle de mange fine traditioner fra den originale New Orleans musik som man typisk hørte den med George Lewis og Louis Nelsons orkestre i tyverne og fyrrene. Repertoiret, der løbende bliver udvidet med nye "opdagelser" der passer til orkestrets særlige stil og tradition, består dels af numre fra denne epoke, dels af numre med rod i gamle amerikanske viser, og bliver desuden krydret med originale gospelmelodier og hymner.

Dette brede og specielle repertoire stiller naturligvis ganske særlige krav til såvel den enkelte solist som til helheden og samspillet i orkestret. Blæserne, Ragnar Tretow, trompet, Leif Sivertsson, klarinet, og Peter Goetz, trombone, er hver for sig spændende solister med hver deres personlige udtryksform, og som desuden behersker kunsten at forme et improviseret kollektivspil der både giver plads til den enkeltes stil og samtidig danner et inspirerende og velafstemt helhedsindtryk. Bag denne blæsergruppe står en stærk, homogen og velfungerende rytmegruppe som mestrer den specielle New Orleans stil som både skal være tung og fyldig og samtidig intenst swingende. Rytmegruppen består af den erfarne Thomas Ahlner på trommer, Karl Kronqvist som lægger bunden i rytmen med den præcise slap-bas, Hampus Cinthio med det swingende og smukt klingende klaverspil, og Poul Schwaner sætter prikken over i-et med sin karakteristiske og inspirerende banjostil. Denne besætning af specielt udvalgte New Orleans musikere fra Sverige og Danmark er således et flot eksempel på hvad der kan komme ud af et godt musikalsk samarbejde i Øresundsregionen.

Storyville New Orleans Jazzband er en ganske særlig oplevelse - her føles New Orleans musikken meget mere levende og vedkommende. I det ene øjeblik rives man med af den intense swingende rytme, og i det næste fascineres man af det smukke blæserspil og stemningen i en stille hymne. Og netop sådan kan man høre Storyville New Orleans Jazzband på de flotte live-optagelser på CD-erne "Memories From Öland", "Painting The Clouds", og "Sorgenfri Kirke Vol. 5 – Hymns & Spirituals", alle med stemningsfyldte koncertoptagelser.

Har du endnu ikke selv oplevet Storyville New Orleans Jazzband er der noget at glæde sig til.